برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1404/08/24 - 09:11
  • - تعداد بازدید: 29
  • - تعداد بازدیدکننده: 26
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:

هشدار درباره مصرف رنگ‌های مصنوعی در جوجه کباب

استفاده از رنگ‌های مصنوعی غیر مجاز در مواد غذایی به ویژه جوجه کباب، مخاطرات جدی سلامتی را با خود به همراه دارد این مطلب را مهندس صمدزاد عنوان کرد

به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:

  مهندس سودا صمدزاد کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی در گفتگو با مسئول روابط عمومی این معاونت گفت:  در سال‌های اخیر، مصرف جوجه کباب به عنوان یکی از غذا‌های پر طرفدار در میان مردم ایران، به ویژه در رستوران‌ها و اغذیه فروشی‌ها افزایش چشمگیری یافته است. در کنار این محبوبیت، گزارش‌هایی از استفاده غیر مجاز از رنگ‌های مصنوعی و صنعتی، برای بهبود ظاهر جوجه کباب و ایجاد رنگ طلایی، منتشر شده‌است.

 استفاده از رنگ‌های مصنوعی غیر مجاز در مواد غذایی به ویژه جوجه کباب، علاوه بر گمراه کردن مصرف کننده و پوشاندن کیفیت پایین مواد اولیه، مخاطرات جدی سلامتی، نظیر بیش فعالی و اختلال یادگیری در کودکان، واکنش‌های آلرژیک و مشکلات گوارشی به دنبال دارد. از این رو، پایش مستمر و دقیق رنگ‌های مصنوعی در فرآورده‌هایی نظیر جوجه کباب، توسط معاونت غذا و دارو، اهمیت بالایی دارد.

 کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو افزود:  بر اساس نتایج به دست آمده از پایش معاونت غذا و دارو در هفت ماه ابتدایی سال 1404 تعداد 36  نمونه جهت استخراج و شناسایی رنگ‌های مصنوعی (سنتتیک) مورد استفاده در انواع جوجه کباب و عصاره جوجه کباب توسط آزمایشگاه کنترل غذا و دارو مورد آزمایش قرار گرفته  که از این تعداد،  بیش از 2/3 نمونه ها دارای انواع رنگ‌های مصنوعی بودند.

صمدزاد در پایان تاکید کرد: با توجه به درصد بالای نمونه‌های غیر قابل قبول نسبت به نمونه‌های قابل قبول و با در نظر گرفتن اینکه نمونه‌های ارسالی از سطح عرضه بوده و با عنایت به اینکه جوجه کباب فاقد بروشور استاندارد ملی بوده و در اکثر موارد استفاده از رنگ‌های مصنوعی (سنتتیک) در چنین محصولاتی (از جمله جوجه کباب زعفرانی، عصاره جوجه کباب و ...) مجاز نمی‌باشد، پیشنهاد می‌شود ارگان‌های ذی‌ربط در خصوص آگاهی‌رسانی به مردم و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی غیرکارخانه‌ای (سطح عرضه) اقدام نموده و توصیه‌های لازم در خصوص مضرات استفاده از رنگ‌های مصنوعی (سنتتیک) را مد نظر قرار دهند تا شاهد کاهش هر چه بیشتر تعداد محصولات غیرقابل قبول باشیم.    

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 22285
کلمات کلیدی
الناز خدادادی
خبرنگار

الناز خدادادی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب